Thursday, June 14, 2012

Survivor guide to Taste of Helsinki menus

Osallistuin leikkimieliseen kilpailuun kun Reaktor huhuili kilpailemaan lipuista Taste of Helsinki- tapahtumaan. 


Kysymys kuului: 

"Jos Reaktor olisi ravintola, mikä se olisi ja miksi? Parhaat perustelut voittavat lipun lounaskattaukseen joko torstaille tai perjantaille."


Vastaus kuului:

"Mä sanoisin, että Reaktor ravintolana toimisi kuin Ravintola Muru konseptiltaan: ruokalistaa ei julkaista ja vaihtuu raaka-aineittain päivittäin ja sesongin mukaan. Asiakkaat kumminkin tietävät ja tuntevat hyvän laadun (tai maineen) ja tulevat ravintolaan välttämättä tietämättä etukäteen mitä syödä. Hyvät raaka-aineet ja tunnelma; siksi asiakkaat tulevat ravintolaan yhä uudelleen."


Vastaus vakuutti Facebookissa ja voitin yleisön suosikkina liput tapahtumaan, jonne vein hyvän ystäväni kiitokseksi hänen suuresta avustaan lopputyöni kanssa.


Suosittelen ehdottomasti tapahtumaa, harvoin saa nykyään maksaa markoilla ja n. kuudella eurolla huippuluokan pöperöä esim. Demosta. Valuuttakurssi on 1MK = 1€. 


Kannattaa toki ottaa ystävien tai seuralaisten kanssa eri annoksia, jolloin voitte hyvin jakaa annoksia ja maistella rohkeasti eri makuja. Annoksissa on ensin kuvattu ravintolat ja useimmissa myös linkit ko. ravintoloihin.


Tässä siis survivor guide tai mun suositukset:Otettiin Matun kanssa kummatkin alkuruuiksi kampasimpukoita, tässä Matun annos: kylmäsavustettua kampasimpukkaa porkkanan kera.
Erittäin raikas, maukas sekä pirskahteleva valkkari Uudesta-Seelannista, sai kampasimpukat hyvän seuralaisen aurinkoiseen kesäpäivään.

Carelia: Paistettuja kampasimpukoita ja hasselpähkinävoita.
Tämä sai tasaisen makunystyröiden hurrikaanin pyörimään suussa.
Carelian kampasimpukat oli ehdottomasti vahvimpia esityksiä koko menuista.
C: Hevosen fileetä raparperin kera 

Juuri: Grillattua luomukaritsankylkeä, lämmintä varhaiskaalisalaattia ja savuomenavoita.


Varhaiskaalisalaattiin eksynyt suolakurkku korosti erittäin suolaista lihaa. Omaan makuuni ei moinen sopinut, mutta annoksen vahvoja puolia oli savuomenavoikastike.

C- niminen ravintola oli entuudestaan tuntemattomuus, mutta hevosen filee oli han vakuuttava..

Ravintola Muru lounge, valitettavasti ravintolan menu ei yltänyt suosikkilistalle, joten sapuskat jäi testaamatta. Pitänee käydä ravintolassa kun periaatteessa sen ansiosta tänne pääsinkin maistelemaan.

Kukko on todella maukasta olutta Laitilan panimolta. En silti haluaisi tämöisessä tapahtumassa juoda näinkin tuttua ja perus kaupan asiaa. Sen sijaan tuli keskitettyä enemmän tuntemattomiin ja yllättävistä maista kotoisin oleviin viineihin, kuten Itävaltalaisiin sekä Yhdysvaltalaisiin.

Nautiskelua parhaimmillaan: taustalla soitti Storyvillen edustus jazzia!
Hienot Vallilan verhot koristelivat

Mikään ravintoloiden jälkiruuista ei kuulostanut "must have" tasoiselta, joten pädyimme nauttimaan edullisemmat jälkkärimme Petris Chocolate- nimisestä kojusta siitä vierestä. Vadelma-valkosuklaapikari oli vain 3mk ja käsintehdyt upeat suklaat vain 1mk / kappale. Merisuolasuklaa kuulosti sen verran jännältä, että oli pakko kokeilla!

Petris Chocolate: Käsintehdyt merisuola ja -pistaasisuklaaunelmat

Petris Chocolate: Vadelma-valkosuklaapiakri, päällä valkosuklaarouhetta. Okei, en ole valkosuklaan ystävä, mutta valkosuklaa ei tässä pikarissa maistunut yhtään tönköltä tai äitelältä, päinvastoin vadelma kruunasi raikkaan kokonaisuuden.


Samassa kojussa jatketaan: Fiskarssin Ruukkikahvi ei tarttunut mukaan, mutta varmasti hyvä lahja vaikka jollekkin.

Kaunis paketti sisältäen käsintehtyä suklaata

Tämän tapahtuman ja syömingin jälkeen on helppo hymyillä!


Suosittelisin syömään tukevan lounaan jos olet menossa iltatapahtumaan klo 17.30-21.30, koska annokset ovat huippuravintola-tyyliin hyvin pieniä. Etenkin kahden kappaleen kampasimpukka-annokseni koko huvitti minua, mutta maku oli sitäkin taivaallisempi että ymmärsin hyvin annoksen pienuuden. Varaudu myös jonottamaan jonkun verran: kannattaa olla vaikka porukalla liikenteessä, jolloin joku varaa pöydän ja pitää paikkaa, joku hakee viinit jne... Kiitos siis Reaktorille ja hauskaa tapahtumaa niille jotka sinne ovat menossa!


Btw, lasipörssin henkilökunta puhuu melkein kaikki espanjaa, joten kannattaa jutella espanjaksi, niin voi saada hyviä vinkkejä ;)
  2 comments:

  1. Kiitsat survivor guidesta! Itsellä lähtee kokeiluun ainakin tuon Tamperelaisen ravintola C:n hevonen :)

    ReplyDelete
  2. Jeje, ilmankos tuo C oli tuntematon... Kyllä mä tuollaisilla maistelumenuilla lähdin itsekkin maistelemaan nimenomaan vähän erikoisempia juttuja.

    ReplyDelete